Nieuwbouw woning jaren ’30 stijl

Comfortabel wonen in jaren ’30 stijl

Uitgangspunt voor het ontwerp was de indeling van de begane grond en het gewenste gebruik van het woon/leefgedeelte van de woning. De eetkamer heeft hierdoor een centrale plaats te gekregen, met aan de ene kant de keuken en de andere de woonkamer. Informeel gebruik van de begane grond wordt hierdoor in de hand gewerkt. Gasten worden, zoals naar goed Twents gebruik, ontvangen aan de keukentafel.

 sociale functies versus prive functies

Door de eetkamer gedeeltelijk in een uitbouw te plaatsen, ‘typisch jaren ’30’, is er een vanzelfsprekend contact met de (grote) tuin. Functies die wat meer privé van karakter zijn, zijn als vanzelf meer aan de achterzijde van de woning geplaatst.

De ‘uitbouw’ met eetkamer heeft voor het buitenaanzicht het effect dat de woning ‘reageert’ op de ligging, op de hoek van twee straten. Gezien vanaf de meest gebruikte aanrijroute biedt de woning een imposante aanblik.

Projectinformatie

Opdrachtformulering: een comfortabele woning in jaren ’30 stijl
Locatie: Oldenzaal