In opbouw Woudstra

Een afwijkende kavelvorm met invloed op het ontwerp

Opnieuw een variant van ons woningtype ‘Boeier(S)’. De basiswoning is verregaand aangepast aan de omstandigheden. We zijn flexibel.

De afwijkende kavelvorm en de regelgeving (t.a.v. privacy en (brand)veiligheid) hebben veel invloed op het ontwerp. De kavel is driehoekig van vorm met een punt aan de straatzijde. Om de ruimte in de tuin, grenzend aan het water, te maximaliseren is de woning zover mogelijk naar voren geplaatst. Het uitzicht vanuit de keuken/woonkamer is gemaximaliseerd door de gehele breedte van de achtergevel te voorzien van een glazen gevel met 2 tuindeuren. Zijdelings is de ruimte door de kavelvorm ingesnoerd, er is daarom extra ruimte gemaakt door de woning te voorzien van een grote erker aan de voorzijde.

Projectinformatie

Locatie: Almere
Samenwerkingspartner: ArchitectenPlus, Oldenzaal