In opbouw Maurik

Een woning met een moderne uitstraling en een plat dak

Het is een eindwoning, met de zijgevel op een prominente plek. Dit veronderstelt aandacht voor het ontwerp van de gevel.

De gevel heeft een bijna grafische kwaliteit en bestaat uit strakke blokvormige metselwerkelementen met eenduidige vorm, afgewisseld door vediepingshoge glasvlakken. Dit effect wordt versterkt doordat de kozijnen achter het metselwerk worden geplaatst en donkergekleurd zijn (antraciet). De metselwerkvlakkken en de kozijnstijlen zijn verticaal uitgelijnd. De verdiepingshoge raampartijen maken dat er veel daglicht in het interieur valt. De plek van de raampartijen in de gevel zijn, in relatie tot de plattegrond, zorgvuldig uitgedacht. Met name aan de achterzijde opent de woning zich over de gehele breedte naar de achtertuin, ook op de verdieping.

De indeling van de plattegrond voorziet de woning van een riante keuken/eetkamer en woonkamer op de verdieping zijn er 3 riante slaapkamers en een grote badkamer. De gehele 2everdieping is vrij indeelbaar en voorziet ook nog in een dakterras.

 

Projectinformatie

Locatie: Almere
Samenwerkingspartner: ArchitectenPlus, Oldenzaal