Bestaande bouw – transformatie van functie

Verbinding aanbouw met bestaande woning

Bij het tot stand komen van dit ontwerp speelt de nieuwe functie van het huis een grote rol. Om het huis levensloopbestendig te maken is er op de begane grond een slaapvertrek en badkamer aangebouwd. De routing is logisch en ruim uitgevoerd (geschikt voor minder validen). De vormgeving van de toegang tot het privé-gedeelte (slapen, kleden en baden) maakt deuren en extra afscheiding overbodig. Dit deel is zo instinctief ‘prive-gebied’.

Twee wensen een uitvoering

Een tweede belangrijke wens aan de nieuwbouw was dat de woning een zoveel mogelijk neutraal binnenklimaat diende te waarborgen. Het platte dak is daarom, van beton gemaakt om temperatuursverschillen te dempen. Er is bovendien witte dakbedekking toegepast.

Via een belangrijke zichtlijn in het ontwerp, vanuit de woonkamer via buiten naar de slaapkamer en de tuin, is de aanbouw met de bestaande woning verbonden. De nieuwbouw is als nieuwbouw herkenbaar door, van het hoofdgebouw afwijkende materialisering. De aanbouw is bekleed met een zorgvuldig uitgevoerde houten gevelafwerking en een fraaie luxe bakstenen in contrasterende kleur.

Projectinformatie

Opdrachtformulering: De woning geschikt maken voor gelijkvloers gebruik; levensloopbestendig – waarborging neutraal binnenklimaat
Locatie: Denekamp